Нарастващите наеми в САЩ изяждат“ все по-голям дял от доходите

...
 Нарастващите наеми в САЩ изяждат“ все по-голям дял от доходите
Коментари Харесай

Наемите в САЩ изяждат все по-голям дял от доходите на домакинствата

 Нарастващите наеми в Съединени американски щати „ изяждат “ все по-голям дял от приходите на семействата, демонстрират данни на консултантската компания Zillow, представени от онлайн изданието worldpropertyjournal.com.
Увеличаването на наемните нива коства на наемателите приблизително към 2 хиляди $ повече годишно, сочат още данните на компанията.

За покриването на средностатистически месечен наем в Съединени американски щати семействата би трябвало да отделят малко над 29% от приходите си за месеца. За съпоставяне, историческото равнище е малко под 26%, т.е. спомагателните разноски за наем доближават 1 957 $ на година, пресмята компанията.

Същевременно междинният разход на домакинство за ипотека в Съединени американски щати доближава 15,4% от месечния приход по отношение на 21% историческо ниво. Това икономисва на семействата приблизително малко под 3 300 $ годишно, пресмятат специалистите. Т.е. сега е по-изгодно да се има личен дом в Съединени американски щати, вместо да се наема.

Най-големи са разноските за наем на жилище в Сан Франциско и Сан Диего, и двата града в щата Калифорния. Делът на разноските за наем доближава надлежно 42,4% и 42% при приблизително историческо равнище от надлежно 30,7% и 34,7%. Това значи, че семействата харчат спомагателни 11 236 $ годишно за наем в Сан Франциско, а в Сан Диего разходът скача с 5 322 $.

Най-достъпни за американците са жилищата чартърен в Сейнт Луис, където за покриване на средностатистически наем отиват 23,1% от месечния приход по отношение на 21,2% приблизително историческо равнище на разноските.

Достъпни са наемите и в Канзас сити, където семействата харчат 23,8% от месечните си приходи за този разход по отношение на 17,5% приблизително историческо равнище.

Сейнт Луис още веднъж е най-изгоден за семействата за ипотека. Разходът за вноската се покрива с 11,2% от месечния приход при историческо равнище от малко над 16%. Спестяването е в размер на съвсем 2 900 $ годишно.

Втори отново е Канзас сити с 11,3%, както и Детройт със същия дял, следван от Кливланд с 11,4%.

Същевременно в Лос Анджелис е най-скъпо да се купи личен дом, защото за вноска по ипотеката се харчат приблизително 40,8% от месечните приходи на семейството по отношение на 35,2% приблизително историческо равнище. Разходите се усилват със приблизително съвсем 3 800 $ годишно.

Въпреки това покупката и там отново е по-изгоден вид, защото разноските за наем лишават съвсем 8 200 $ повече годишно на семейството, т.е. са с 4 400 $ по-високи по отношение на разноските за вноска по ипотека.

Единственият пазар в Съединени американски щати със относително постоянни наемни нива и цени на жилищата е Питсбърг, регистрират от компанията. В града растежът на приходите даже изпреварва растежа на цените. Така наемателите там харчат даже по-малко пари за покриването на това перо спрямо годините преди спукването на балона, което им икономисва по към 3 400 $ на година.

" На множеството пазари наемателите са в по-неизгодно състояние спрямо предходната година, тъй като заплащанията по наемния контракт заемат доста по-голям дял от приходите им “, разяснява основният икономист на Zillow Свеня Гудел.

Той разяснява, че за доста хора това значи по-малко разполагаеми средства и по-малко пари за покриване на други задължения, да вземем за пример студентски заеми, както и неспособност за спестявания – да вземем за пример за фонд за незабавни случаи, за пенсионен фонд, за първична вноска за закупуване на личен дом.  
По публикацията работиха: Миглена Иванова, редактор Десислава Попова
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР